Wandering Traveler

VERSLAVING

Leer omgaan met schadelijke gewoontes

Verslaving is een gewoonte die je schaadt. Je weet dit wel, maar dat betekent nog niet dat je ermee kunt stoppen. Aangeleerde trucs en discipline werken wel, maar niet blijvend. Vaak verval je opnieuw in de gewoonte die jou schaadt maar die jou vooral ook heel erg helpt.

 

Want dat is wat verslaving voor je betekent: het helpt jou. Je hebt de verslaving nodig, je kunt erop terugvallen. Lees je dat goed? Jazeker: in moeilijke periodes biedt een verslaving steun, bijvoorbeeld bij eenzaamheid, angst, sociale onzekerheid of verdriet. 

Aan de ene kant wil je daarom helemaal niet stoppen met wat jou in je greep houdt. Soms is je verslaving/gewoonte je beste vriend. De enige die er altijd voor je is.

En die beste vriend zet je niet zomaar buiten de deur. Binnen BML coaching waarderen we jouw vriend. We weten dat hij veel voor je betekent. Daarnaast gaan we onderzoeken of je deze vriend een ander plekje in je leven kunt geven en of er plaats is voor andere, wellicht betere, vrienden. Laat je lichaamstaal jou vertellen wat je verslaving ten diepste voor je betekent. Leer begrijpen wat jou beweegt en ontdek nieuwe mogelijkheden om weg te bewegen van datgene wat je beheerst, op weg naar een nieuwe vriend, een betere vriend, een andere weg en een mooiere bestemming.