top of page

PERSONAL COACHING

Wat is coaching op basis van Body & Mind Language?

Welkom in mijn praktijk voor Body & Mind Language Therapy. Ik ben jouw persoonlijke coach voor ontwikkeling en groei, je 'spiegel' en sparringpartner. Op basis van beweging kan ik je helpen meer te weten te komen over je eigen beweegredenen. Het lichaam slaat veel op in het eigen spiergeheugen: herinneringen, ervaringen en emoties. Doordat ik je help je eigen lichaamstaal te doorgronden kun je nieuwe inzichten verkrijgen en dingen veranderen. Omdat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, kan ik je door middel van een nieuw  bewegingsrepertoire leren nieuwe mentale mogelijkheden te ontdekken. Nieuwe bewegingen leiden tot nieuwe inzichten, andere gewaarwordingen, nieuwe visies! Is dat bijzonder? Jazeker, dat is heel bijzonder. Deze vorm van coaching is baanbrekend! Dat weet je niet, dat ervaar je. Ik bied je graag de kans dit aan den lijve te ervaren.

Logo BML coach_edited_edited_edited_edited.jpg
Home: Welcome
Sonja portret 6 zw_edited_edited.jpg

DIT BEN IK

Sonja de Bie: Bewegings- en danscoach

Op deze foto sta ik stil. Maar ik ben ook graag in beweging, het liefst op mijn favoriete muziek: Salsa. En het liefst sámen met anderen. Ook beweging d.m.v. hatha-yoga doet mij goed.

Sinds mijn zesde jaar dans ik. Na vele danssoorten beoefend te hebben ontdekte ik in 2007 Salsa. Deze dans heeft mij niet meer losgelaten, sterker nog: Salsa dansen heeft veel invloed gehad op mijn leven. Sámen bewegen op muziek beïnvloedt je staat van zijn op een ongekend positieve manier en geeft veel zelf-inzicht. Het is zelfs aangetoond dat bewegingen maken die je niet gewend bent leidt tot meer lichaamsbewustzijn en daarmee onvermijdelijk tot meer inzicht in wie je bent, wat jou drijft en waar je naartoe wilt.

Dansen heeft mijn kwaliteit van leven verbeterd. Dat wilde ik delen met meer mensen en daarom werd vanaf 2013 mijn missie zoveel mogelijk mensen te laten ervaren wat samen dansen mét en vóór je doet. Dit doe ik door het geven van Salsa en Kizomba danslessen. Door mijn jarenlange ervaring als dansdocent heb ik veel geleerd over de manier waarop mensen bewegen en heb ik oog voor waar beweging plaatsvindt in het lichaam en waar stagnatie zit.

Dit heeft geleid tot een volgende stap: ik ben de opleiding tot Body & Mind Language Therapist gaan volgen. Deze opleiding bevestigde mijn bevindingen omtrent wat beweging met mensen doet. Na het behalen van mijn diploma ben ik naast mijn Salsa dansschool de coachingspraktijk BML Coaching Zeist gestart.

In mijn praktijk is iedereen welkom die openstaat voor ontdekking van nieuwe mogelijkheden en kansen. Mijn belangrijkste waarden binnen coaching zijn: gelijkwaardigheid tussen jou en mij, respect voor alles wat verteld en getoond wordt, geen (voor)oordelen, openheid en eerlijkheid.

WAARVOOR ZOEK JIJ HULP?

BML coaching: van stilstand naar beweging

Sat on the Rocks

Wat kan BML voor jou betekenen bij stress, overspannenheid/ burn-out?

Wandering Traveler

Wat kan BML betekenen wanneer je een verslaving wilt aanpakken?

Image by Baylee Gramling

Uitgepraat?

Wat kan BML betekenen voor jullie relatie?

Heart Girl

Met liefde voor jezelf naar een andere vorm

'Je beweging vertelt je ware beweegredenen'

Jos Dolstra (grondlegger BML)

Wheat Field

CONTACTFORMULIER

Thanks for submitting!

bottom of page